RSS

ΓΕΝΙΚΟ – ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

27 Ιαν.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ   [ ANDELI ®]

Γενικό και Ταξιδιωτικό Βιογραφικό

Ο Ηλίας Αντωνόπουλος (Αντέλι) είναι ένας ανήσυχος, πολυπράγμων και πολυτάλαντος δημιουργός, του οποίου η πολυδιάστατη δημιουργική φύση εκφράζεται μέσα από τα ταξίδια και την απεικόνιση τους με την τέχνη της φωτογραφίας και της συγγραφής ταξιδιωτικών οδηγών.

Γεννημένος στις αρχές της δεκαετίας του ’60 σε μια δύσκολη εποχή για την χώρα μας, από τα εφηβικά του χρόνια, το ενδιαφέρον του για την περιπέτεια την εξερεύνηση και την φωτογραφία τον οδήγησε να ταξιδέψει σε δεκάδες χώρες – κυρίως με μοτοσικλέτα – και να αποτυπώσει στον φωτογραφικό φακό χιλιάδες ταξιδιωτικές φωτογραφίες και να συγγράψει δεκάδες ταξιδιωτικά άρθρα.

Είναι αυτοδίδακτος φωτογράφος και έχει λάβει μέρος σε δύο φωτογραφικές εκθέσεις (ατομικές) και δύο ομαδικές. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρακολουθήσει συμπληρωματικά θεωρητικά μαθήματα φωτογραφίας στην αντίστοιχη φωτογραφική ομάδα «Φ» του Δήμου Παλλήνης.

Τα τελευταία χρόνια εκτός από την ενασχόληση του με την φωτογραφία την συγγραφή και τα ταξίδια, έχει αποφοιτήσει από την «Σιβιτανίδειο» ως βοηθός βιολογικών – μικροβιολογικών εργαστηρίων, έχει σπουδάσει στα Τ.Ε.Ι. με ειδικότητα Διοίκησης Επιχειρήσεων / Marketing και Λογιστικής στο ΕΛ.ΠΚΕ.ΠΑ. σαν προγραμματιστής Αναλυτης Η/Υ και στην συνεχεία στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) με ειδίκευση στην Στατιστική – Πληροφορική.

Εργάστηκε για πέντε χρόνια στα μηχανογραφικά κέντρα του Ο.Σ.Ε. (2 χρόνια) και στην συνέχεια στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (3 χρόνια) από όπου παραιτήθηκε οικιοθελώς για να ακολουθήσει καριέρα στον ιδιωτικό τομέα σε γνωστή πολυεθνική εταιρεία σαν Προγραμματιστής / Αναλυτής Συστημάτων Η/Υ με … καλύτερες οικονομικές απολαβές.

Ασχολήθηκε για 14 χρόνια με σημαντικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό με το άθλημα της ποδηλασίας σε επαγγελματικό επίπεδο σε γνωστό ποδηλατικό σύλλογο των Αθηνών.

Την ίδια εποχή (1984) μαζί με τον φίλο του Mike Zeimbler εργάστηκαν σαν DJ’s σε γνωστά clubs ενώ παράλληλα σε τακτά χρονικά διαστήματα εξέπεμπαν μουσική στα ερτζιανά σαν … «ραδιοπειρατές».

Παράλληλα άρχισε να ταξιδεύει με κύριο μέσο την μοτοσικλέτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τον Νοέμβριο του 1989 άρχισε να εκπέμπει νόμιμα στα FM ο άγνωστος τότε ραδιοφωνικός σταθμός της εποχής “Galaxy 92 FM”. Η γνωριμία του με έναν από τους τότε ιδιοκτήτες του Ρ/Σ Galaxy 92, Κου Κώστα Ορφανίδη ήταν καταλυτική  και για τρία χρόνια (’90-’92) άρχισε να κάνει 3ωρες ημερήσιες εκπομπές σαν ραδιοφωνικός παραγωγός.

Στην συνέχεια εργάστηκε για πολλά χρόνια σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και κατείχε αντίστοιχα τις θέσεις:

 • JVC / Nivico σαν πωλητής χονδρικής και ανάπτυξης δικτύου,
 • Palmafone – Vodafone ως προϊστάμενος καταστημάτων λιανικής κινητής τηλεφωνίας,
 • No Limits ! – & Περιοδικό ΜΟΤΟ, Ανάπτυξη δικτύου Λιανικής και Συντάκτης άρθρων – ταξιδιωτικών
 • Γ. Μπολασίκης Υπεύθυνος Πωλήσεων δικτύου (Μοτοσικλέτες)
 • Κωτσόβολος / Dixons σαν Area manager,
 • Multirama (Germanos Group) σαν Project Manager
 • Stereo Park σαν Business Development & E- Shop Director
 • IP Telecom σαν Project Manager & Commercial Director (Ασύρματα Ευρυζωνικά δίκτυα – Τηλεπικοινωνίες)

Γράφει και μιλάει αρκετά καλά Αγγλικά και Γερμανικά, ενώ γνωρίζει σε ικανοποιητικό βαθμό (λόγω ταξιδιών) Τούρκικα, Βουλγάρικα, Ιταλικά. Όταν υπάρχει χρόνος συμμετέχει σε διάφορα extreme sports όπως parapente, rafting, Rappel, Trekking κ.α.

Ήταν ενεργό μέλος Δ.Σ. σε πολλές λέσχες μοτοσικλέτας όπως:

 • Africa Twin Club Νοτίου Ελλάδος (ιδρυτικό μέλος από 1994) [4 θητείες ως Υπεύθυνος Εκδρομικού & 1 ως Έφορος Δημοσίων Σχέσεων]
 • Ελληνική Λέσχη Μοτοσικλετιστών BMW (BMW Riders Club of Greece) (από 1996) ως Υπεύθυνος Εκδρομικού & Εκδηλώσεων
 • Πανευρωπαϊκή Ένωση BMW (European BMW Union Clubs (μέλος από 2000)
 • ΛΕ.ΜΟ.Τ. Αθήνας (μέλος από 1985)
 • Λέσχη Ελλήνων Μοτο Περιηγητών (μέλος από 1999) ως Υπεύθυνος Εκδρομικού
 • Varadero Club Hellas (επίτιμο μέλος από το 2009)

Ταξιδεύοντας από το 1981 σχεδόν σε όλο τον πλανήτη (63 χώρες – 67% των χωρών του κόσμου, με δικούς του πόρους λόγω αντίθετης ιδεολογίας περί χορηγιών) και με κινητήρια δύναμη την μοτοσικλέτα, σε τακτά χρονικά διαστήματα με την ιδιότητα του «Ταξιδιωτικού Αρθρογράφου – Φωτογράφου Ρεπόρτερ – Ερευνητή πεδίου – Μοτο περιηγητή – Συγγραφέα» όπως προαναφέρθηκε, έχει συγγράψει και δημοσιεύσει περισσότερα από 60 δοκίμια και ταξιδιωτικά άρθρα και έχει «δανείσει» αρκετά ταξιδιωτικά κείμενα – test rides και φωτογραφίες για την Ελλάδα και το εξωτερικό σε γνωστά ταξιδιωτικά περιοδικά (Cosmos, Οξυγόνο, ΓΕΩτρόπιο …), στον ειδικό τύπο της μοτοσικλέτας (ΜΟΤΟ, 2 Τροχοί, Rider, 0-300 κ.α.) αλλά και σε ημερήσιες εφημερίδες (Τα ΝΕΑ, Έθνος, Ελευθεροτυπία …) τα οποία έχουν συμπεριλάβει άρθρα του στις ειδικές εκδόσεις τους (ένθετα) σε συνεργασία με αρκετά γνωστά ονόματα της ταξιδιωτικής δημοσιογραφίας.

Δυστυχώς πολλές φορές στα ταξιδιωτικά του έγινε Clopywrite (λογοκλοπή) και πολλοί επιτήδειοι «οικειοποιήθηκαν» τα άρθρα του.

Γνωστά ταξιδιωτικά άρθρα του είναι:

 • “150+ ημέρες με τον εχθρό μου” μια τριλογία ταξιδιωτικών οδηγών με μοτοσικλέτα για την Τουρκία και τα αξιοθέατα της, 367 σελ.
 • “Το Παπί της μεγάλης Φυγής” – ταξιδιωτικό 3000 χλμ με παπί 80 cc σε 26 νομούς της Ελλάδας (βραβευμένο 4 φορές)
 • “Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με μοτοσικλέτα” (4 τεύχη)
 • “Ταξιδεύοντας με μοτοσικλέτα στην Νότιο Αμερική”  (Αργεντινή –Χιλή – Ουρουγουάη – Παταγονία –Γη του Πυρός)
 • “20 ΜΟΤΟ-ταξίδια στην Κεντρική Ευρώπη” 245 σελ.
 • “Κωνσταντινούπολη” 123 σελ.
 • «Το δικό μου Βερολίνο» 120 σελ.
 • Στην «Ιταλία με μοτοσικλέτα» 72 σελ.
 • «Ρώμη & Τοσκάνη» 32 σελ.
 • «Ταξίδι στο Βόρειο Ακρωτήρι (Nordkapp) με μοτοσικλέτα» 202 σελ.
 • «Grecia Salentina Motogiro» (Ελληνόφωνα Ν. Ιταλίας) 180 σελ.
 • «Δαλματικές Ακτές: Τα διαμάντια της Αδριατικής» 156 σελ.
 • «Ταξιδεύοντας στην Χίο με μοτοσικλέτα» 58 σελ.
 • «Οι Δρόμοι λαδιού και Ελιάς» διαδρομή στο δρόμου του Μεταξιού (Πεκίνο 2008)
 • «Ανακαλύψτε την Ελλάδα» 6 τεύχη των 200 σελ.
 • «Tαξίδι με μοτοσικλέτα στην Κεντρική Ευρώπη» 230 σελ
 • «10 χρόνια BMW Motorrad Days» στο Seefeld Im Tyrol & Garmish Partenkirchen
 • «Από την Γαύδο στο κέντρο της Ευρώπης και το Βόρειο Ακρωτήρι» κ.α.

Είναι πολύ καλός γνώστης της παγκόσμιας γεωγραφίας και γενικά γνωρίζει πολύ καλά τις περιοχές που έχει ή πρόκειται να επισκεφτεί ή να εξερευνήσει (ιστορικά & λαογραφικά).

Το 1996 συνεργάστηκε με τις ταξιδιωτικές εκδόσεις της Ελευθεροτυπίας για την χαρτογράφηση, καταγραφή και δημιουργία πρωτοποριακών εκδόσεων ταξιδιωτικών οδηγών «Ανεξερεύνητη Ελλάδα» (1994-1996).

Το 1998 τιμήθηκε με πλακέτα από την BMW σαν «ο καλύτερος Έλληνας ταξιδευτής με μοτοσυκλέτα BMW» για το ταξίδι του με αυτήν στην Παταγονία Γη του Πυρός.

Έχει συνεργαστεί ως free lancer με ηλεκτρονικά περιοδικά καθώς και ειδικές εκδόσεις για ημερολόγια και άλμπουμ ενώ έχει φωτογραφήσει θέματα για εξώφυλλα και ένθετα περιοδικών.

Για 3 χρόνια διετέλεσε Διευθυντής Φωτογραφίας του δίγλωσσου περιοδικού “ΒΑΘΥ ΓΑΛΑΖΙΟ” (Free magazine Travel & Life Style “Deep Blue”) σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ.

Επίσης συμμετέχει σαν “επίσημος φωτογράφος” στις Σκυταλοδρομίες Μοτοσικλετιστών της Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Υπουργείου Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και είναι βασικός συνεργάτης στις φωτογραφίες του εντύπου της «Αιμοδοσία και Εθελοντισμός» και της ηλεκτρονικής έκδοσης «Ζωοδόχος Πηγή»..

Η μοτοσικλέτα του και η φωτογραφική του μηχανή είναι πάντα κοντά του σε αυτή την διαδρομή της ζωής του ενώ τα τελευταία 20+ χρόνια καλύπτει φωτογραφικά σημαντικές μοτοσυκλετιστικές ειδικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα & Εξωτερικό ή συνοδεύει μοτοσυκλετιστικές ομάδες σε εκδηλώσεις / αξιοθέατα του εξωτερικού ως Moto Tour Leader.

Τα τελευταία χρόνια αφήνοντας πίσω του τους 4 τοίχους πολυεθνικών εταιρειών μετέτρεψε το πάθος του σε μια σταθερή καριέρα και το όνειρό του έγινε πραγματικότητα, αλλά το πάθος παρέμεινε ακόμα εκεί. Έτσι από το 2010 – 2014  διοργάνωσε από μηδενική βάση μότο-ξεναγήσεις, σε συνεργασία με την εταιρεία Motorent ® Rentals Lease Adventure ως Moto Tour Guide σε πολυήμερα εκδρομικά προγράμματα της εταιρείας στην Ελλάδα που δημιούργησε ο ίδιος.  Τέλος του 2014 εξελίσσοντας αυτή την δυναμική, δημιούργησε την δική του εταιρεία, την ANDELI ® Mototouring ™, (Motorcycle Guided Worldwide Tours, Training Riders – Scooters & Motorcycle Rentals & Lease) με σκοπό την πλήρη διοργάνωση ολοκληρωμένων πακέτων οργανωμένων ταξιδιών εναλλακτικού τουρισμού και ξεναγήσεων με ενοικιαζόμενες μοτοσυκλέτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και με την συνεργασία αντιστοίχων μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού.

Στα μελλοντικά του σχέδια σκοπεύει να αξιοποιήσει το τεράστιο ταξιδιωτικό του αρχείο και να δημιουργήσει ένα “interactive ταξιδιωτικό site” που να μπορεί ο καθένας να επιλέγει το προορισμό του και με ορισμένες ερωτήσεις και “λέξεις κλειδιά” να παίρνει σε ηλεκτρονική μορφή / εκτύπωση το αντίστοιχο ταξίδι στα «μέτρα του»

Επίσης θέλει να εκμεταλλευτεί την τεράστια μουσική συλλογή του και να δημιουργήσει ένα «interactive web radio» με γνωστούς και άγνωστους παραγωγούς με ανώνυμους και επώνυμους ήρωες με δωρεάν πρόσβαση από όλους χρησιμοποιώντας μια γραμμή ADSL, Real Time DJ Line Up από δημοφιλή Bar’s και club’s της Αθήνας, Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της Ελλάδας. Ένα ραδιόφωνο που θα ταξιδεύει κάθε χρήστη του internet σε κάθε γωνιά της Ελλάδος αλλά και όλου του πλανήτη.

Όταν έχει ελεύθερο χρόνο εμπλουτίζει την μεγάλη φωτογραφική του συλλογή και με την ικανότητα του πολύπλευρου ταλέντου του, έχει ως κύρια ενασχόληση την συγγραφή ταξιδιωτικών οδηγών κατά «παραγγελία» και την αναμετάδοση μουσικής ως ραδιοφωνικός παραγωγός σε γνωστά Web Radio Stations.

Web sites & Blogs:

Skype: andeli_biketravelersgloberiders

Twitter name andelakos

Facebook names:

Mobile Phones: +30 6938 22 50 90, +30 6945 999 040,

Advertisements
 

Ετικέτες:

One response to “ΓΕΝΙΚΟ – ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 1. Παράθεμα: random photos from Greece

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: