Λίγα λόγια για τους δικούς σας προσωπικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς…

… Αγαπητοί φίλοι, αυτό που κάνει τους «κατά παραγγελία» Ταξιδιωτικούς Οδηγούς μου να ξεχωρίζουν, είναι η πολύχρονη ταξιδιωτική μου εμπειρία που σας βοηθάει μετά από μια σύντομη προσωπική φιλική συζήτηση να διαλέξετε τον σωστό χάρτη και τον αντίστοιχο «ταξιδιωτικό οδηγό» που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας στυλ και καλύπτει καλύτερα τις δικές σας ανάγκες.

Με την ιδιότητα του «ταξιδιωτικούς αρθρογράφου – φωτορεπόρτερ – ερευνητή πεδίου – Μότο περιηγητή – συγγραφέα» – ουφ όλα αυτά – έχω επιλέξει κατά κόρον σαν κύριο όχημα εξερεύνησης την μοτοσικλέτα για να κάνω τις επιτόπιες έρευνες, γιατί αυτή μου δίνει τη δυνατότητα να πηγαίνω με ευκολία παντού, δεν με απομονώνει από το περιβάλλον, είναι εύκολη στη συντήρηση και τη χρήση, και επιπλέον είναι ένα όχημα που μου δίνει μια νότα απόλαυσης στην – εξαντλητικά κουραστική – δουλειά της αναζήτησης – έρευνας και καταγραφής.

Ωστόσο, οι ταξιδιωτικοί οδηγοί μου δεν προσπαθούν να υποκαταστήσουν τους οδηγούς που βρίσκονται στα ράφια των βιβλιοπωλείων ούτε προσπαθούν να κλέψουν την δουλειά των «συναδέλφων» αρθρογράφων, αλλά απευθύνονται σε όλους εσάς τους φίλους μου που δεν ταξιδεύετε μόνο με μοτοσικλέτα αλλά και με τζιπ ή απλό Ι.Χ. γιατί πλέον η οικογένεια σας μεγάλωσε.

  • Όχι μόνο στους νέους αλλά και στους μεγάλους.
  • Όχι μόνο στους αδαείς αλλά και σε ανθρώπους με ειδικά ενδιαφέροντα όπως η αρχαιολογία και η ιστορία.
  • Όχι μόνο σε μοναχικούς ταξιδιώτες αλλά και σε οικογένειες.

  Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί μου είναι ειδικές προσωπικές ολοκληρωμένες εκδόσεις που δίνουν μια άλλη διάσταση στο ταξίδι σας.

http://andelibiketravel.blogspot.gr/
http://andelibiketravel.blogspot.gr/

Η δημιουργία ενός «κατά παραγγελία ταξιδιωτικού οδηγού» απαιτεί βεβαίως εξειδικευμένο και προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό (όργανα, πυξίδες, GPS …) και εξειδικευμένες γνώσεις για να γίνει – που ασφαλώς έχω στην διάθεση μου – αλλά αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία στη δημιουργία ενός οδηγού, και που δεν υποκαθίσταται με κανένα πρόγραμμα και κανένα μηχάνημα (GPS), είναι η εξαντλητική επιτόπια έρευνα καθώς και σίγουρα η επίσκεψη στον συγκεκριμένο προορισμό τουλάχιστον μια φορά.

Για να βρεθεί το όνομα μιας απομακρυσμένης παραλίας, ενός ξωκλησιού, ενός κάστρου, μιας βουνοκορφής, ενός παγετώνα, ενός αλατωρυχείου … κάποιος πρέπει να το ψάξει επιτόπου, ρωτώντας πολλές φορές τους ντόπιους.

   Αυτό ακριβώς κάνω τα τελευταία 30+ χρόνια σημειώνοντας στα χαρτιά μου και σε κάθε αξιόπιστο χάρτη του εμπορίου τα σωστά μέρη για εξερεύνηση και φωτογραφίζοντας τα. Πολλές φορές μάλιστα και εσείς οι ίδιοι επιστρέφοντας από τα ταξίδια σας βοηθάτε με τις νέες σας πληροφορίες στην συνεχόμενη και σωστή ενημέρωση των οδηγών.

Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια – λόγω τρέλας και αγάπης στην περιήγηση – έχω δαπανήσει σημαντικά χρηματικά ποσά – μερικές φορές με χορηγία – καθώς και σημαντικό χρόνο στην επιτόπια έρευνα που πραγματοποιώ προσωπικά και πολλές φορές με την βοήθεια καλών εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών ή φίλων.

Αυτός είναι ο λόγος που οι οδηγοί μου πιστεύω ότι αποτυπώνουν και σας προσφέρουν το πληρέστερο ταξιδιωτικό πακέτο της επιθυμητής περιοχής που θέλετε να εξερευνήσετε – επισκεφτείτε.

Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας, με μια απλή κίνηση, οι ταξιδιωτικοί οδηγοί μου συγκεντρώνουν μερικές σπάνιες αρετές που τους καθιστούν μοναδικούς.

Καταρχήν, έχουν πίσω τους πολύ ψάξιμο, πολλά χιλιόμετρα επιτόπιας έρευνας, πολύ διάβασμα από πριν, πολύ κόπο. Οι σελίδες τους είναι γεμάτες με χρήσιμες πληροφορίες που γράφονται για πρώτη φορά, διαδρομές που δεν τις ήξερε κανείς μέχρι σήμερα, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που μόλις ήρθαν στο φως, τοπία εκπληκτικής ομορφιάς που αγνοούσαν πολλές φορές ακόμα και οι ντόπιοι!

Έπειτα, έχουν μοναδικό ύφος. Είναι γραμμένοι με ειλικρίνεια, απλότητα, χιούμορ, αμεσότητα, όλα αυτά τα στοιχεία δηλαδή που υπάρχουν στην επικοινωνία μεταξύ φίλων, και συνήθως είναι μοναδικοί – συλλεκτικοί γιατί είναι ΜΟΝΟ για εσάς. Η αίσθηση που έχετε ταξιδεύοντας με έναν ταξιδιωτικό οδηγό μου, είναι ότι ταξιδεύετε παρέα με μένα που ξέρω καλά το κάθε μέρος.

Όχι με έναν ντόπιο που τα βλέπει όλα ωραία, ούτε με τον καθηγητή σας της ιστορίας που σας μιλάει μόνο για τα πολιτιστικά, ούτε βεβαίως με τον ντόπιο εστιάτορα ή ξενοδόχο, που βεβαίως θα σας πει ότι το δικό του ξενοδοχείο ή εστιατόριο είναι το καλύτερο της περιοχής.

Ταξιδεύετε νοητά μ’ έναν φίλο που ξέρει καλά το μέρος και σας οδηγεί στα καλύτερα, γιατί εσάς θέλει να ευχαριστήσει, εσάς θέλει να ικανοποιήσει όπως έγινε όταν πήγα και ο ίδιος την πρώτη φορά.

Γιατί αποκλειστικά εσείς, οι φίλοι και χρήστες των ταξιδιωτικών οδηγών μου, είστε η πηγή έμπνευσης να συνεχίζω να γράφω ότι θεωρώ αξιόλογο να δείτε όσα χρόνια θέλετε και μπορείτε να ταξιδεύετε ….

Καλά ταξίδια

Αντωνόπουλος Ηλίας – Αντέλι

περιμένω το e-mail σας με τις σκέψεις του επόμενου ταξιδιού σας …

antonopoulos.elias.andeli@gmail.com

andeli@hol.gr

andelakos@hotmail.com

andelakos@yahoo.com

Τηλ. 6945999040, 6993113004

© 2001 – 2019, @ND3LI ® Bike Traveler GLOBE RIDERS™ –

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Οι αναγνώστες ταξιδεύουν με δική τους ευθύνη.