RSS

ΠΕΡΙ ….

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

 

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ   [ a.k.a. ANDELI ®]

Γενικό Βιογραφικό

 

Ο Ηλίας Αντωνόπουλος (Αντέλι) είναι ένας “Αειφεύγων”, ανήσυχος, πολυπράγμων, πολυτάλαντος δημιουργός και λάτρης της εξερεύνησης, του οποίου η πολυδιάστατη δημιουργική φύση εκφράζεται μέσα από τα ταξίδια και την απεικόνιση τους με την τέχνη της φωτογραφίας και της συγγραφής ταξιδιωτικών οδηγών.

Γεννημένος στις αρχές της δεκαετίας του ’60 σε μια δύσκολη εποχή για την χώρα μας, από τα εφηβικά του χρόνια, το ενδιαφέρον του για την περιπέτεια την εξερεύνηση και την φωτογραφία τον οδήγησε από το 1981 να ταξιδέψει – κυρίως με μοτοσικλέτες – σε 71 χώρες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου της Ευρώπης, Ασίας, Νότιας Αμερικής και Βόρειας Αφρικής αποτυπώνοντας στον φωτογραφικό του φακό χιλιάδες ταξιδιωτικές φωτογραφίες και να συγγράψει δεκάδες ταξιδιωτικά άρθρα.

Η Αγάπη του για τα μοτοσυκλετιστικά ταξίδια, η συγγραφή ταξιδιωτικών οδηγών για δικυκλιστές, η εξερεύνηση νέων τόπων μέσα από τις ταξιδιωτικές εικόνες, η φωτογραφία, η ταξιδιωτική λογοτεχνία, ο αθλητισμός και η περιπέτεια για την εξερεύνηση νέων τόπων και ανθρώπων, μετέτρεψε σε πάθος αυτή την αγάπη του σε μια νέα σταθερή καριέρα και το όνειρό του έγινε πραγματικότητα, αλλά το πάθος παραμένει ακόμα εκεί όπως την πρώτη ημέρα.

Μετά το πέρας των ολιγοήμερων / πολυήμερων / πολύμηνων μότο εξορμήσεων όλα όσα έχει δει και βιώσει στις περιπλανήσεις του, προσπαθεί να τις μεταφέρει μέσω των κειμένων και του φωτογραφικού του φακού, ως ταξιδιωτική εμπειρία, και επιστρέφοντας στην «βάση του» μετά από κάθε ταξίδι και κοιτάζοντας τις φωτογραφίες και πληροφορίες που έχει αποκομίσει τις καταγράφει σε διαφορές ιστοσελίδες και ταξιδιωτικούς οδηγούς ως προτεινόμενα μότο οδοιπορικά με την «ματιά του αναβάτη» ώστε οι αναγνώστες όταν τις διαβάσουν να μπορούν να τις αφηγηθούν στους φίλους τους και γιατί όχι να παρακινηθούν να τις πραγματοποιήσουν και οι ίδιοι..

Οι μοτοσικλέτες και η φωτογραφικές του μηχανές είναι σχεδόν πάντα κοντά του σε αυτή την περιπετειώδη διαδρομή της ζωής του, ενώ από το 1993 υπηρετώντας με συνέπεια συστηματικά τις μεγάλες του αγάπες, – την φωτογράφηση και διοργάνωση ταξιδιών αναψυχής – με την ιδιότητα του υπεύθυνου εκδρομικού ως επίτιμο ή ενεργό μέλος σε αρκετές λέσχες μοτοσικλέτας συνόδευσε αρκετές από αυτές τις μοτοσυκλετιστικές ομάδες σε σημαντικές εξορμήσεις / εκδηλώσεις και τα αξιοθέατα τους στην Ελλάδα ή το εξωτερικό ως αρχηγός γκρουπ / ξεναγός ή ως πιστοποιημένος συνοδός ασφαλείας (Authorized Moto Tour Guide).

Τα τελευταία χρόνια ορμώμενος από την έντονη επιθυμία να ταξιδεύει κυρίως εποχούμενος, μετέτρεψε το πάθος του σε ένα νέο όραμα με στόχο να δημιουργήσει μια νέα σταθερή καριέρα, ανέτρεψε τα πάντα αφήνοντας πίσω του τους «τέσσερις τοίχους» μεγάλων και γνωστών πολυεθνικών εταιρειών με αξιόλογη καριέρα ως στέλεχος, και το όνειρό του άρχισε να γίνεται πραγματικότητα, αλλά το πάθος για τα ταξίδια παρέμεινε ακόμα εκεί.

Έτσι στο νέο του ξεκίνημα – τέλος του 2008 –  ώριμος πλέον και έχοντας σαν εφόδια την πολύχρονη τεχνογνωσία και εμπειρία στις πολυήμερες – μακροχρόνιες οργανωμένες μοτοσυκλετιστικές περιηγήσεις μέσα από γνωστές λέσχες και συλλόγους, καθώς και από τα προσωπικά του περιπετειώδη μοτοσυκλετιστικά εγχειρήματα, από το 2009 έως 2014 δημιούργησε σχεδόν από μηδενική βάση οργανωμένες μοτοσυκλετιστικές εκδρομές (μότο-ξεναγήσεις), σε συνεργασία με την εταιρεία Motorent ® Rentals Lease Adventure με την ιδιότητα του Μότο Ξεναγού (Moto Tour Guide) σε πολυήμερα εκδρομικά προγράμματα της εταιρείας στην Ελλάδα που δημιούργησε ο ίδιος κυρίως για ξένους πελάτες.

Τον Οκτώβριο του 2010 σε ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού «STATUS» συμπεριλήφθηκε ως ένας από τους πέντε καλύτερους Έλληνες μότο-ταξιδευτές, μαζί με τον Κωνσταντίνο Μητσάκη, Στέφανο Ψημένο, Ηλία Βροχίδη, και Γιώργο Νιαουνάκη.

Στα τέλη του 2014 εξελίσσοντας αυτή την δυναμική, με την βοήθεια επιλεγμένων συνεργατών, δημιουργήθηκε η εταιρεία, ANDELI ® Mototouring™, (Motorcycle Guided Worldwide Tours, Training Riders – Scooters & Motorcycle Rentals & Lease) ως πρωτοπόρο εξειδικευμένο γραφείο μοτοσυκλετιστικού τουρισμού στην χώρα μας με σκοπό την πλήρη διοργάνωση ολοκληρωμένων πακέτων /οργανωμένων ταξιδιών εναλλακτικού τουρισμού και ξεναγήσεων με ενοικιαζόμενες μοτοσυκλέτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και με την συνεργασία αντιστοίχων μεγάλων εταιρειών μότο τουρισμού του εξωτερικού.

Το καλοκαίρι του 2016 ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της οργάνωσης της ταξιδιωτικής πλατφόρμας HONDA Road Trips που δημιούργησε ο όμιλος HONDA Σαρακάκης με την διαφημιστική εταιρεία ADMINE 3 για ταξίδι με 3 νέα μοντέλα Africa Twin CRF1000L στο βορειότερο οδικό σημείο της Ευρώπης το Βόρειο Ακρωτήρι.

Από αυτό το ταξιδιωτικό εγχείρημα δημιουργήθηκε μια βιωματική ταινία με τίτλο “Nordkapp The Movie” – η οποία απέσπασε πολλά βραβεία – μετατρέποντας την ψηφιακή πλατφόρμα www.hondaroadtrips.gr σε μέσο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης για μελλοντικούς μοτοταξιδευτές. Επίσης βοήθησε στην οργάνωση ενός ταξιδιού με μοτοσυκλέτες HONDA Africa Twin CRF1000L στα πλαίσια της τηλεοπτικής εκπομπής της τηλεόρασης του ALPHA με τίτλο «World Party στην Μαδαγασκάρη » με τον Σάκη Τανιμανίδη και τον Γιώργο Μαυρίδη

Από την εταιρεία ANDELI ® Mototouring, αποχώρησε αρχές του 2017 με σκοπό την αποκλειστική δραστηριοποίηση του σε εξειδικευμένα ταξίδια αναβατών σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσω της εταιρείας του ANDELI ® Bike Travel, αλλά και ως εξωτερικός συνεργάτης σε γνωστά ταξιδιωτικά γραφεία.

Παράλληλα συνεχίζει να συγγράφει ταξιδιωτικούς οδηγούς για μεμονωμένους αναβάτες ή μικρά γκρουπ κατά παραγγελία και διοργανώνει εκδρομές με γνωστές λέσχες μοτοσυκλέτας (Africa Twin Club, V-Strom Club Hellas, TDM Club Hellas, ΛΕΜΟΤ, Friends & Riders, GS Motoclub κ.α).

Πιστοποιήσεις εξειδικευμένου συνοδού Ασφαλείας (Moto Tour Guide)

TourHQ: Βρίσκεται στην 63η θέση ανάμεσα στους 100 βραβευμένους οδηγούς (Global Guide Awards) από τους 27,000 της παγκόσμιας κατάταξης (Star Performer Guides: The Top 100 tour HQ Global Guide Awards, 2016 & 2017) και στην 1η θέση στην Ελλάδα ανάμεσα σε 119 οδηγούς από το 2015 έως σήμερα.
ADVANCED Riders Tuition, Level 1 (2015) & Level 2 (2017). Εκπαίδευση & βελτίωση οδικής ασφάλειας από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ«, μέλος της MOT.O.E. σε συνεργασία με Βρετανική Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη των Ατυχημάτων (Ro.S.P.A. – The Royal Society for the Prevention of Accidents – www.rospa.com
• Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην Βαρκελώνη (Ισπανία) στο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό κέντρο H.I.S. (Honda Safety Institute) για πιστοποίηση στο Professional Level FIM Europe Moto-Tour Assistant και πρώτες βοήθειες σε καθοδηγούμενα οργανωμένα γκρουπ αναβατών (moto medicine) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας F.I.M. για την απόκτηση νέας διεθνούς πιστοποίησης μότο ξεναγών.
• Εκπαίδευση σε χωμάτινες διασχίσεις με γκρουπ στην σχολή ART All Road Training Riders Academy (www.allroad-training.com)

Πάντα θα ταξιδεύουμε μαζί, έστω και νοερά,  μέχρι εκεί που δεν φτάνει ο νους σας.

Αντωνόπουλος Ηλίας – Αντέλι

Επάγγελμα:

Κατά το λαϊκότερον

Κατασκευαστής Περιπετειών, Δημιουργός Αναμνήσεων, Επιδιορθωτής Ονείρων Ψυχικής Ηρεμίας

κατά το επίσημο

Ταξιδιωτικός Αρθρογράφος – ΓΕΩ Φώτο Ρεπόρτερ – Μότο Περιηγητής – Ερευνητής πεδίου – Πιστοποιημένος ΜΟΤΟ Ξεναγός

[Adventurer Endurance Rider, Freelance Geo Photo Reporter, Journalist, Travel Writer, F.I.M. Europe Moto Tour Assistant & Ro.SPA Diploma Rider Trainer (Moto Τour Guide)]

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

TOUR GUIDE Testimoials

Ταξιδιωτ. οδηγοί για μοτ/τες

 

Αυτεπίγνωση / Αυτογνωσία ή Αυτοκριτική ένα ανέκδοτο κείμενο το πώς με βλέπουν οι φίλοι μου, μου άρεσε και το έκανα ανάρτηση (click to open) >  about me

Mobile Phones: +30 6945 999 040, +30 699 311 3004
Advertisements
 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: